Web Tasarım ve Kodlama Bölümü (MYO) Nedir?
Web Tasarım ve Kodlama Bölümü (MYO) Nedir?
Web Tasarım ve Kodlama bölümü gelecek vaat eden meslekler arasında en çok gelecek vaat edenlerden biridir. Web tasarım ve kodlama günümüzün olmazsa olmazları arasında kabul görmeye başlamıştır. Bu nedenle bu alanlara ilgi duyan öğrencilerin rahatlıkla tercih edebilecekleri fakültelerin başında gelmektedir.
Web Tasarım ve Kodlama Önlisans programının amacı, web tasarımı ve kodlama alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir. Aynı zamanda web tasarım ve kodlama alanında çalışmakta olan çalışanların etkinlik ve üretkenliklerini artıracak bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamayı da hedeflemektedir. Web Tasarım ve Kodlama Bölümü 2 yıllık bir programdır. Özellikle meslek lisesi eğitimi almış adayların iş hayatına girme ihtimalleri diğer adaylara göre daha yüksek olduğu ve diğer bölümlere geçiş yapılabileceği için bu oldukça ayrıcalıklı bir bölümdür.4 yıl dikey geçişten farklıdır. Kursu tamamlayan öğrencilere web sitesi tasarımının nasıl yapılacağı, tasarım sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve bu tasarımların nasıl koda dönüştürüleceği anlatılmaktadır.
Aynı zamanda, web tasarımı ve kodlama öğrencileri, web tasarımlarını nasıl yayınlayacaklarını ve canlı web sitelerini nasıl yöneteceklerini çok dikkatli bir şekilde öğrenmelidir. Öğreniminizi tamamladıktan sonra DGS sınavını geçerek aşağıdaki 4 yıllık lisans fakültelerine geçiş yapabilirsiniz. DGS ile geçiş yaptıktan sonra çok iyi okullardan mezun olabilirsiniz. DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler aşağıdaki gibidir. (Lisans program bilgileri ÖSYM’den alınır);
- Yazılım Mühendisliği
- Bilgisayar Bilimleri
- Bilgisayar Mühendisliği
- Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
- Matematik-Bilgisayar
Web Tasarım ve Kodlama Bölümü Dersleri ?
- Web Yayıncılığı Araçları
- Web’de Telif Hakları ve Etik Web Tasarımı Satış ve Pazarlama İnternet Tabanlı Programlama
- Web Grafik Tasarımı
- Yabancı Dil (İngilizce, Almanya, Fransızca)
- Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Türk Dili ve Edebiyatı
- Temel Bilgi Teknolojileri
- Görsel Estetik
- Bireysel İş Hukuku
- Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi
- Medya ve İletişim
- Girişimcilik ve İş Kurma İçerik Yönetim Sistemleri
- Web Yayıncılığı
- Web Tabanlı Kodlama
- Web Okur Yazarlığı
- Görsel Web Tasarımı Öğrenme
- Kullanıcı Deneyimi Tasarımı
- Bilgi Toplumu ve E-Devlet Yeni İletişim Teknolojileri
- Marka ve Yönetimi Pazarlama
- İletişimi Ağ Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Sosyal Ağ Analizi
- Yönetim Sistemleri